keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Banaanijuustokakku after workout




Yksi mun suosikkiherkuistani on juustokakku. Oikeastaan meklkein kaikista raaka-aineista, saisi tehtyä juustokakkua, mansikoista, mangoista, jopa kalasta! Joten, miksei myös banaaneista, voisi tehdä juustokakkua? Tässä juustokakussa yhdistyykin eräs käsi kädessä kulkeva pari, nimittäin banaani ja maapähkinävoi. Kakun täytteessä käytetään banaanin lisäksi rahkaa, joten tässä kakussa on runsaasti proteiinia. Proteiinien vuoksi tämä kakku pitää hyvin nälkää, ja voisi toimia hyvin jopa palkkarina treenin jälkeen.

Mulla meinasi kärsivällisyys pettää, ennen kuin kakku oli täysin jähmettynyt. Olisin heti halunnut päästä maistamaan. Yhteensä jähmettyminen vei aikaa noin kolme tuntia. Odottamiseni onneksi palkittiin, kun maistoin kakkua. Pakko hehkuttaa, että tämä resepti on varmaankin yksi blogini parhaista resepteistä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!



Pähkinäinen banaanijuustokakku kupissa


Pohja:

1 Ryvita täysjyvänäkkäri
1rkl maapähkinävoita
tilkka vettä

Täyte:

200g rasvatonta maitorahkaa
Banaani
1-2 tl hunajaa tai makeutusjauhetta

1 dl mansikoista puristettua mehua
2 kpl liivatelehtiä

Kuorrute:

200 g mansikoita
( goji marjoja )
( 1 kpl liivatelehteä )

Sulata maapähkinävoi mikrossa, jotta se saisi pehmeämmän olemuksen. Älä kuitenkaan paahda maapähkinävoita. Murskaa näkkäri ja sekoita maapähkinävoi näkkärimurujen sekaan. Painele seos astiaan, josta haluat kakun syödä. Jos seos on todella kuivaa, voit lisätä hieman maapähkinävoita tai tilkan vettä.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmista kuorrute muussaamalla ensin banaani. Blenderöi/soseuta rahka sekä hunaja banaanin sekaan. Keitä kuorrutteen mansikoita sekä halutessasi goji marjoja kattilassa ja siivilöi niistä tullut neste erilliseen astiaan. Varmista että neste on kuumaa ja lämmitä sitä tarvittaessa. Tämän jälkeen sekoita liivatteet kunnolla mehuun ja kaada liivateliuos rahkaseoksen sekaan. Sekoite liivate nopeasti rahkaseoksen sekaan ja kaada täyte näkkäripohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.


Valmista kuorrute soseuttamalla marjat keskenään. Jos haluat hyytelömäisen pinnan, jätä hiukan marjamehua talteen täytteeseen tarvittavasta osasta. Liuota yksi liivatelehti mehuun ja kaada mehu marjasoseen sekaan. Päällys toimii aivan hyvin ilman hyydytystäkin, hillona kakun päällä. Jätä kakku hyytymään vielä vähintään tunniksi jääkaappiin. Kun olet suoritunut viimeisestä haasteesta, tiedät mitä tehdä!




Ai vitsi, tekisi kyllä taas mieli tuota herkkua. Saattaa olla, että illalla meidän keittiössä on taas liivatteet likoamassa. Nyt kun koeviikosta on selviydytty, illalla olisi muullekkin kuin kirjojen tuijottamiselle. Ihanaa, vapaailta!

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo, kokeile ihmeessä! Ei varmasti kaduta :--)

      Poista
  2. AAA tätä on pakko kokeilla! Yleensä monissa reseptijutuissa joutuu pettymään, kun niihin tarvii aina jotaki kaiken maailman superfoodeja ja sit se homma jää siihen, joten miljoonasti kiitoksia tämmösestä normaalien ruoka-aineiden reseptistä - tää menee kokeiluun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, tosi kiva kuulla että haluat kokeilla reseptiä ja toivon todella että pidät reseptistä :-)

      Poista
  3. Nam! Mun on pakko koittaa tätä. :)

    VastaaPoista
  4. Joo kokeile ihmeessä, tosta kyllä 99 % pitää jos tykkää banaanista ja juustokakuista :-)

    VastaaPoista
  5. Piti tulla vastavierailulle sun blogiisi! ;)

    Selailin kirjoituksiasi ja sulla on täällä vaikka mitä kivoja reseptejä, joita voisin kokeilla kunhan aikaa on! :)

    Mukavaa syksyä sinulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heei kiva kun kävit ja tosi kiva kun löysit jotain itsellesi sopivaa :-)

      Poista